INSTITUTE FOR EDUCATIONAL RESEARCH

Драган мср Весић

dragan vesicЗвање: Истраживач приправник
Научна област: Неуспех ученика, Интеркултурално образовање, Квалитативна методологија
Телефон: 011 268 1127
Е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Биографија

Образовање

Oсновне академске студије психологије на Филозофском факултету Универзитета у Београду Драган је уписао 2009. годинекао редованстудент и завршава их 2014. године са просечном оценом 9.25. Исте године, као први у генерацији, уписује мастер студије Психологије образовања. Под менторством професорке др Данијеле Петровић брани мастер рад на тему „Разлози изостајања са наставе из перспективе ученика“ и завршава мастер студије са просечном оценом 10. У децембру 2015. године Драган уписује докторске студије психологије на Филозофском факултету у Београду. Тему истраживања за докторски рад везује за проблеме изостајања ученика са наставе и ризике од превременог напуштања школовања код ученика из већинске и мањинских популација.
Уводни курс из Конструктивистичке психотерапије и саветовања под окриљем Удружења конструктивиста Србије, Београд, похађао је током 2012/13. године. Наредне, 2014. године, наставља своје психотерапијско образовање и уписује Напредни курс са циљем добијања лиценце конструктивистичког психотерапеута.

Радно искуство

У периоду јануар-јун 2013. године учествовао је као практикант на пројекту „Формуле мира“ у организацији Канцеларије за младе и Општине Стари град где је радио на превенцији насиља у основним школама. Фебруара 2013. године, први пут се укључује у пројекат Центра за породични смештај и усвојење у Београду под назвиом “Помоћ у учењу деци ромског порекла која су на хранитељству” са циљем пружања психосоцијалне подршке деци у хранитељским породицама током школовања. Следеће, 2014. године, узео је поновно учешће у новом циклусу истог пројекта. Од јула до августа 2013. године радио је као оператер у Call centru„Контакта” пружајућу услуге телеасистенције старима и непокретнима у виду психосоцијалне подршке, утехе и бриге. Од септембра 2013. године хонорарно ради са ученицима основних и средњих школа кроз подршку и вођење у процесу учења, помоћ у успешном извршењу школских задатака, развијање стратегија квалитетног учења и подстицање радних навика. Од јуна до августа 2014. године радио је као сарадник на пројекту “Сигурна рекреација, игра и психосоцијална подршка деци и породицама угроженим у поплавама”, у организацији UNICEF-а и ЦИП-центра са циљемпружања психосоцијалне подршке деци и родитељима угроженим у мајским поплавама исте године, кроз активности игре и рекреације, у радионичарском, групном и индивидуалном раду. У мају 2015. године као истраживач сарадник учествовао је у  пројекту “Образовање у Србији у контексту инклузије Рома: Разумевање и процењивање интеркултуралне осетљивости наставника у Србији” организованог у сарадњи Института за психологију (Филозофски факултет, Београд) и Института за међународну сарадњу у области образовања (ПХЗ, Цуг, Швајцарска). За потребе овог пројекта прошао је обуку за употребу софтвера за квалитативну анализу података (МAXQDA). Од марта 2016.године ради као истраживач приправник у Институту за педагошка истраживања, Београд.

Стипендије

Током основних студија примао је стипендију Министарства просвете, науке и технолошког развоја (2010-2013), а током мастер студија психологије образовања стипендију општине Аранђеловац.