INSTITUTE FOR EDUCATIONAL RESEARCH

Сања мср Грбић

sanja grbicЗвање: Истраживач приправник
Научна област: праведност у образовању, самопоимање ученика у адолесценцији, примена социо-културне теорије у образовном контексту
Телефон:
Е-маил:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Биографија

Образовање

Сања Грбић је са највишим оценама завршила основне а потом, као прворангирана при упису, и мастер студије психологије на Филозофском факултету у Београду на истраживачком модулу са фокусом на психологију образовања. Докторске студије уписала је децембра 2015. године, усмеривши се на социоафективни развој, самопоимање ученика и праведност у образовању из социо-културне перспективе.

Стручни и научни рад

Као спољни истраживач-сарадник учествовала је на више домаћих и међународних пројеката Центра за образовне политике, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Црвеног крста који се тичу инклузивног и интеркултуралног образовања, као и евалуације образовних промена. Коаутор је неколико саопштења и радова у целини на конференцијама од националног и међународног значаја, поглавља у међународној монографији и стручног приручника.

Актуелно ангажовање (од 2016. године)

Ангажована је у Институту за педагошка истраживања, прво као стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а од фебруара 2018. године и као истраживач приправник. На Филозофском факултету у Београду укључена је у наставу на неколико курсева из области психологије образовања и менторише студенте основних студија психологије у извођењу квалитативних истраживања. Полазник је едукације у Европски акредитованом институту из области гешталт психотерапије у Београду. У истраживачком, наставном и будућем терапијском раду усмерена је на рад са младима и волела би да допринесе употреби научних налаза за покретање јавних дискусија и промене друштвених пракси.